• BEL ONS: 020 - 7155220
  • NL
  • ENG

BEL ONS: 020 - 7155220

Privacy en Disclaimer

Privacy Statement Oogst

Amsterdam, 1 mei 2018

Inleiding

Oogst B.V. (onderdeel van Merkle, en hierna “Oogst”) verwerkt persoonsgegevens van klanten, prospects en andere zakelijke contactpersonen. Wij doen dit om onze klanten zo goed mogelijk te helpen en onze doelstellingen te bereiken. In dit privacy statement leggen we uit waarom en op welke manier we jouw persoonsgegevens verwerken. Als je vragen hebt neem dan contact op met onze Data Protection Manager.

De verantwoordelijke voor het verzamelen en gebruiken van je gegevens zoals weergegeven in dit privacy statement is Oogst. Wij zijn gevestigd op Meeuwenlaan 98-100 in Amsterdam.

Contact details Data Protection Manager:

Maurice Vriend is Oogst’s Data Protection Manager. Hij kan benaderd worden via maurice@oogstonline.nl

Details Data Protection Officer:

Mark Keddie is de Data Protection Officer van Merkle Global. 

 Op deze pagina vind je altijd de laatste versie van het Privacy Statement van Oogst. 

Welke persoonsgegevens verwerken wij?

Wij verwerken de volgende persoonsgegevens: Voor- en achternaam, adres, woonplaats, telefoonnummer, geslacht, e-mailadres, functietitel, contactgeschiedenis, IP-adres, social ID, cookie ID (over cookies lees je meer in ons cookiestatement) surfgedrag en andere gegevens door jezelf verstrekt in correspondentie, op de website, per telefoon of op events. Wij hebben niet de intentie om bijzondere of gevoelige data van jou te verwerken. Het kan voorkomen dat je op foto-, video- en / of geluidsmateriaal verschijnt dat werd geregistreerd tijdens een evenement georganiseerd door Oogst of waar Oogst aanwezig was. Deze materialen kunnen door Oogst worden gebruikt in interne en/of externe communicatie. 

Waarom verwerken wij die persoonsgegevens?

Wij verwerken persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Dienstverlening

In ons CRM systeem houden we bij welke organisaties klant zijn, met daarbij de relevante contactpersonen. Van contactpersonen houden we verschillende persoonsgegevens bij om onze diensten zo optimaal mogelijk uit te voeren. Zo houden we contactdetails bij om je te kunnen bereiken en informeren, functieprofielen om je zo goed mogelijk van informatie te kunnen voorzien, en verwerken we persoonsgegevens voor onderzoek. Daarnaast gebruiken we je gegevens voor het sturen van facturen. Je kan ons via verschillende kanalen bereiken: telefoon, post, e-mail, website, Twitter, LinkedIn en Facebook bijvoorbeeld. Om dat mogelijk te maken verwerken wij ook persoonsgegevens.

  • Nieuwsbrieven en mailings

Wij informeren onze klanten over onze eigen producten en diensten via nieuwsbrieven. Daarnaast kan jij je bij ons aanmelden voor verschillende nieuwsbrieven via de website. Als je geen nieuwsbrieven meer wilt ontvangen, dan kan je je in iedere mail uitschrijven, een email sturen naar marketing@oogstonline.nl , of een brief sturen naar Oogst, Meeuwenlaan 98-100, 1021 JL, Amsterdam.

  • Verbeteren Oogst dienstverlening

Voor de verbetering van onze dienstverlening houden wij ook persoonsgegevens bij. Zo analyseren wij jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van diensten af te stemmen op uw voorkeuren.

  • Marketing- en verkoopactiviteiten

Oogst verwerkt contactgegevens en functieprofielen van klanten, prospects en andere zakelijke contacten ten behoeve van marketing- en verkoop activiteiten.

Voor Oogst campagnes (en Oogst gerelateerde campagnes zoals events) verwerken we ook persoonsgegevens. Bijvoorbeeld IP-adres, cookie ID, social ID en/of surfgedrag. Dit doen we om op de juiste plekken de meest relevante advertentie te kunnen laten zien. Ook maken wij gebruik van ‘aangepaste doelgroepen’ via social media platforms. Dit doen wij via Facebook, Twitter en via LinkedIn targeting. Op deze platforms kunnen (gepersonaliseerde) advertenties worden getoond. Wij geven hiervoor geen persoonsgegevens door aan derde partijen.

Bewaartermijnen

Wij bewaren persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk. We bewaren gegevens van klanten 5 jaar nadat ze de overeenkomst hebben beëindigd. Daarnaast bewaren we gegevens van prospects niet langer dan 3 jaar.

Grondslagen van de verwerkingen

Wij verwerken gegevens van (toekomstige) klanten voor het uitvoeren van een overeenkomst (dienstverlening). Daarnaast verwerken wij gegevens van klanten en prospects voor het uitvoeren van het gerechtvaardigd belang van Oogst. Wij verwerken gegevens van prospects vooral omdat wij denken dat wij iets voor hen kunnen betekenen. Wij hebben daarbij een afweging gemaakt hoe relevant wij, en dan in het bijzonder onze producten en diensten, voor hen kunnen zijn.

Als we gegevens van klanten op basis van gerechtvaardigd belang verwerken, dan is ons gerechtvaardigd belang er vooral in gelegen dat wij onze klant op de hoogte willen houden van onze producten en diensten, en contact willen blijven onderhouden met de klant. Tot slot verwerken we sommige gegevens met jouw toestemming: zoals online tracking en in sommige gevallen het versturen van nieuwsbrieven.  

Derde ontvangers

Voor de uitvoering van onze dienstverlening schakelen wij dienstverleners in. Dit zijn geen ‘derde ontvangers’ maar verwerkers. Wij maken bijvoorbeeld gebruik van Google Analytics, Selligent en Pipedrive. Deze partijen verwerken persoonsgegevens in overeenstemming met de opdracht van Oogst. Wij verstrekken jouw gegevens buiten de groep niet aan derden voor marketing, verkoop en andere bedrijfsmatige activiteiten. Soms zijn we wettelijk verplicht om persoonsgegevens aan derden te verstrekken. Verder zullen we alleen gegevens aan derden verstrekken als we daarvoor jouw toestemming hebben gekregen.

Hoe we persoonlijke gegevens beveiligen

We nemen gegevensbescherming serieus en hebben geschikte maatregelen geïmplementeerd om misbruik, verlies, ongeoorloofde toegang, ongewenste openbaarmaking en niet-geautoriseerde wijzigingen te voorkomen. Zo zijn we ISO27001 gecertificeerd en voeren het DDMA Privacy Waarborg. Mocht je de indruk hebben dat jouw gegevens niet goed genoeg zijn beveiligd of als je aanwijzingen hebt voor misbruik van gegevens, neem dan contact op met onze Data Privacy Manager.

Rechten van betrokkenen

Je hebt het recht op inzage, correctie en/of verwijdering van je persoonlijke gegevens. Je hebt ook het recht om jouw toestemming in te trekken of om bezwaar te maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens door Oogst. Je hebt ook recht op overdraagbaarheid van gegevensportabiliteit. Dit betekent dat je ons kan verzoeken om jouw persoonlijke gegevens zoals verwerkt door ons, in een computer leesbaar bestand naar jou of naar een door jou genoemde organisatie te verzenden. Je kunt een verzoek om inzage, correctie, verwijdering, dataportabiliteit van jouw persoonsgegevens, het intrekken van jouw toestemming of een bezwaar tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar marketing@oogstonline.nl

Denk je dat we niet handelen in overeenstemming met de privacy wetgeving, dan horen we dat graag. Via dit formulier kan je ook een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Cookies

De website Oogstonline.nl plaatst cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die door een internetpagina op een pc, tablet of mobiele telefoon worden geplaatst. Deze cookies worden gebruikt om de websites van Oogst beter te laten functioneren en het webbezoek te monitoren, zodat Oogst na kan gaan hoeveel mensen de website in een bepaalde periode hebben bezocht. Oogst gebruikt deze data alleen geaggregeerd en kan deze niet herleiden tot een pc of individu. Hieronder vindt je een lijst van cookies die geplaatst worden door de Oogst-website en hun functionaliteit.

Noodzakelijke en functionele cookies:

Functionele cookies worden geplaatst om de site goed te laten functioneren. Analytische cookies zijn cookies die worden gebruikt om bezoekstatistieken te verzamelen. 

Cookie(s)

Doel

Opslagperiode

Google Analytics

_ga

Google Analytics is een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. Via deze cookies krijgt Oogst inzage in het bezoek op de website. Denk aan bezoekers aantallen, populaire pagina’s en onderwerpen. Op deze manier kan Oogst de communicatie beter afstemmen op de behoeften van de websitebezoekers. Oogst kan niet zien wie (welke pc) haar website bezoekt. Google kan dit als aanbieder van de dienst wel. Meer informatie over de Google Analytics cookies vind je op de volgende pagina. Aanvullende informatie over de TOS (Terms Of Service) van Google Analytics vind je hier.

 2 jaar

Relay42

_svs

Relay42 gebruikt dit cookie om te onthouden of je cookies hebt geaccepteerd na een cookiemelding.

 2 jaar

 

Marketing cookies:

Marketing cookies zijn cookies die binnen een domein of over verschillende domeinen gebruikt worden om surfgedrag van de bezoekers vast te leggen. Hiermee kunnen uiteindelijk gerichte aanbiedingen gedaan worden. Deze cookies worden alleen geplaatst indien je toestemming geeft.

Cookie(s)

Doel

Opslagperiode

Mouseflow

mf_user

mf_lastpageview

mf_session

Als u eerder cookies hebt toegestaan en deze wilt weigeren of cookies wilt toestaan, kunt u uw browserinstellingen opnieuw instellen. De meeste van de meestgebruikte browsers hebben deze functionaliteit.

* Dit cookie stelt ons in staat om het aantal paginabezoeken en verkeersbronnen bij te houden zodat we de websiteprestaties kunnen optimaliseren
* Houdt bij welke pagina voor vertrek bezocht is zodat deze pagina geoptimaliseerd kan worden
* Houdt sessiegerelateerde gegevens bij, zoals tijd op de site, welke pagina werden bezocht, etc.

 

Oogst CMS

 

_otp
_ots
_otc

Het CMS van Oogst gebruikt cookies om diverse cookies om bezoeker cookie om content aan te passen aan de voorkeuren van bezoekers en te zorgen voor inloggen.

* Gebruikt om content aan te passen aan voorkeuren van bezoekers
* Sessiegerelateerde cookies zoals inloggen, taalinstellingen
* Gegevens om bij te houden via welk kanaal de bezoeker afkomstig is

 

AddThis


_atuvc

Via AddThis is het mogelijk om pagina’s met o.a. Twitter en Facebook te delen
* Gebruikt om bij te houden welke ‘share’ buttons zijn gebruikt en hoevaak de pagina’s zijn gedeeld.
Er wordt geen data met AddThis gedeeld.

 

Facebook

Act, c_user, csm, fr, lu, s, presence, p, xs

Gebruikt om media ingezet door Facebook inzichtelijk te maken (o.a. het meten van conversies) en relevantie advertenties te tonen op basis van websitegedrag en/of recente zoekopdrachten. 

 1 jaar

AdWords

NID, HSID, SSID, APISID, SAPISID

Gebruikt om media ingezet door AdWords inzichtelijk te maken (o.a. het meten van conversies) en relevantie advertenties te tonen op basis van websitegedrag.

1 jaar

Linkedin

lidc, bcookie, lang

Gebruikt om media ingezet door LinkedIn inzichtelijk te maken (o.a. het meten van conversies) en relevantie advertenties te tonen op basis van websitegedrag. 

 2 jaar

Online Succes

logger

Gebruikt om website gedrag inzichtelijk te maken.

 2 jaar

 

Cookies verwijderen

Je kunt je cookies het gemakkelijkst verwijderen via je webbrowser. Hieronder vind je per browser een link naar de wijze waarop je cookies kunt verwijderen.