• BEL ONS: 020 - 7155220
  • NL
  • ENG

BEL ONS: 020 - 7155220

Affiliate management voor OTTO

Over OTTO

Otto B.V. is onderdeel van de Otto Group, met vestigingen in meer dan 20 landen en met wereldwijd zo’n 50.000 medewerkers. Otto B.V. heeft zich in 30 jaar tijd (sinds 1979) van een postorderbedrijf naar een post- en online organisatie ontwikkeld. Met name begin deze eeuw verschuift de focus naar het verkopen via het online kanaal. Medio 2009 kondigt Otto B.V. een nieuwe strategie aan: in 2010 wil zij een ‘online only’ speler zijn. Otto biedt een compleet assortiment in Fashion, Living en Techniek.

  • Totaal aantal medewerkers wereldwijd ligt op 50.000

  • Ongeveer 2 van de 3 medewerkers is vrouw

  • Otto B.V. gaat in 1998 online

  • Otto B.V. stopt in het najaar van 2010 met de uitgave van de ‘dikke’ catalogus

De uitdaging

OTTO heeft Oogst ingeschakeld om het affiliate programma te herstructureren, met als uiteindelijke doel het affiliate kanaal op een hoger level te tillen. De affiliate experts van Oogst hebben een uitgedachte strategie opgesteld en een beslissende rol gespeeld in affiliate marketing voor OTTO.

De aanpak

Oogst heeft OTTO onder meer geholpen in de onderhandeling met de netwerken, het uitwerken van een eerlijk en competitief vergoedingsmodel en een goede publisher strategie waarbij het belonen op basis van toegevoegde waarde centraal staat. 

Daarnaast heeft Oogst dagelijks contact met de netwerken en de belangrijkste affiliates en worden alle affiliates strak gemonitord en constant beoordeeld op basis van de ontwikkeling in zowel kwantitatieve als kwalitatieve bijdrage.

Het resultaat

De gestructureerde en professionele aanpak van Oogst blijkt tot op heden succesvol. De omzet is het afgelopen jaar aanzienlijk toegenomen. OTTO heeft er alle vertrouwen in dat de kwaliteit van het programma verder zal groeien en hiermee ook de resultaten.

Linda Mels, Online Marketing Specialist OTTO: "We hebben Oogst ingeschakeld om ons affiliate programma te herstructureren, met als uiteindelijke doel het affiliate kanaal op een hoger level te tillen. Oogst heeft ons onder meer geholpen in de onderhandeling met de netwerken, het uitwerken van een eerlijk en competitief vergoedingsmodel en een goede publisher strategie waarbij het belonen op basis van toegevoegde waarde centraal staat. Daarnaast heeft Oogst dagelijks contact met de netwerken en de belangrijkste affiliates en worden alle affiliates strak gemonitord en constant beoordeeld op basis van de ontwikkeling in zowel kwantitatieve als kwalitatieve bijdrage. De gestructureerde en professionele aanpak van Oogst blijkt tot op heden succesvol. De omzet is het afgelopen jaar aanzienlijk toegenomen. We hebben er alle vertrouwen in dat de kwaliteit van het programma verder zal groeien en hiermee ook de resultaten. Gezien de positieve resultaten en prettige samenwerking zullen we Oogst dan ook zeker aanbevelen.”
 

Vergelijkbare cases

photo

SEO migratie voor ONVZ

"Oogst combineert een uitstekende kennis van alle onderdelen van SEO met gedrevenheid en is een prettige partner om mee samen te werken. Ik kan Oogst van harte aanbevelen." - Arnoud Witsel, Webmanager ONVZ Zorgverzekeraar.

BEKIJK CASE
photo

Hogere conversie door reviews voor Flinders

"Niet alleen op het gebied van conversieoptimalisatie, maar ook op het vlak van SEA, SEO en Analytics heeft Oogst bijgedragen aan onze groei. Deskundigheid en flexibiliteit maken Oogst tot een bijzonder prettige partner om mee samen te werken.” - Geert-Jan Smits, eigenaar Flinders.

BEKIJK CASE