• BEL ONS: 020 - 7155220
  • NL
  • ENG

BEL ONS: 020 - 7155220

Vijf redenen om nú naar Universal Analytics over te stappen

NIEUWSUPDATE

15-01-2014

Eind 2012 kondigde Google aan dat Google Analytics over gaat naar een nieuwe versie: Universal Analytics. Een grote stap voor Google omdat hiermee de oude manier van meten volledig wordt losgelaten. Inmiddels richt Google alle pijlen op het zo snel mogelijk over laten stappen van Google Analytics gebruikers. 

universal-analytics.620x250.75.Lanczos3.

Voor nieuwe gebruikers is Universal Analytics al standaard, en uit bijv. de Twinkle Retail Top 100 zijn inmiddels dertien organisaties overgestapt van de 'oude' Analytics versie naar Universal Analytics. Maar wanneer is het voor jouw organisatie zinvol om over te stappen? En in welke gevallen is migratie (nog) niet wenselijk? 

Hieronder de vijf belangrijkste redenen:

1.       Universal Analytics zorgt voor een completer en betrouwbaarder beeld van je klanten

 

klantprofielen.500x500.jpeg

 

 

2.       Integratie online met offline gedrag 

 

3.       Zorg dat je je concurrent voor bent

 

4.       Nieuwe functionaliteit komt exclusief in Universal Analytics beschikbaar

 

5.       Upgraden is sterk vereenvoudigd

 

Let op: Ondersteuning van huidige Analytics accounts voor nieuwe functionaliteit is eindig.

Sinds kort is Universal Analytics de nieuwe standaard als een Google Analytics-account wordt aangemaakt. Daarnaast is zoals beschreven het upgradeproces ook sterk vereenvoudigd en blijven historische data behouden. De eerste organisaties zijn overgestapt of druk aan het testen met de nieuwe versie van Analytics. Oogst heeft inmiddels voor meerdere klanten het migratietraject succesvol voltooid. In de meeste gevallen verantwoorden de voordelen van de huidige extra functionaliteit in Universal Analytics het om nu een migratie te starten. 

 

Uiteindelijk zal ieder Analytics-account overgezet moeten worden en zal Google de ondersteuning van het huidige (ga.js) protocol beëindigen. Daarom adviseren we om de migratie naar Universal Analytics zoveel mogelijk voor te bereiden. In veel gevallen zal het wenselijk zijn om Universal Analytics parallel aan de huidige versie te laten draaien, zo vroeg mogelijk historische data op te bouwen en specifieke ervaring met de nieuwe manier van meten op te doen.

 

Advies nodig bij het overstappen? Neem gerust contact met ons op.

 

Het volledige artikel verscheen op Emerce Topics