• BEL ONS: 020 - 7155220
  • NL
  • ENG

BEL ONS: 020 - 7155220

Update Google privacy beleid

NIEUWSUPDATE

01-02-2012

Google vervangt meer dan 60 verschillende privacy documenten door één privacy beleid dat veel korter en een stuk eenvoudiger te begrijpen is. Onder het nieuwe beleid vallen meerdere producten en functies, wat aansluit bij Google’s wens om één eenvoudige en intuïtieve ervaring te leveren voor Google als geheel.

blog_logo.620x250.75.Lanczos3.no.cc.0.jp

Een belangrijk onderwerp, dus neem de tijd om de bijgewerkte Privacy beleid en de Servicevoorwaarden door te nemen. Deze wijzigingen zijn van kracht vanaf 1 maart 2012. In het kort komt het nieuwe beleid hierop neer.

De informatie die Google verzamelt

Google verzamelt informatie op twee manieren. Of je geeft het aan hen wanneer je je aanmeldt voor een Google-account - zoals naam, e-mailadres, telefoonnummer of credit card nummer - of Google verzamelt het als je gebruik maakt van hun diensten - zoals de websites die je bezoekt, hoe je met advertenties omgaat, het apparaat dat je gebruikt, waar je je bevindt, en de zoekopdrachten die je hebt ingevoerd. De complete lijst met zaken die Google opslaat vind je hier.

Hoe Google die informatie gebruikt

De informatie die Google verzamelt, wordt gebruikt om haar producten en diensten te verbeteren en meer relevante content te leveren. Google kan bijvoorbeeld op maat zoekresultaten en advertenties leveren, in de gewenste taal en nu al voorkeuren opslaan die in toekomstig gebruik van pas komen. Zo leveren ze een consistente gebruikerservaring voor alle producten.

Hoe kan ik mijn gegevens bekijken?

Je kunt je persoonlijke gegevens beoordelen en bijwerken door de door jouw gegeven input te beheren binnen je Google account. Dit houdt oa in het bewerken van je advertentie voorkeuren, het aanpassen van hoe je Google-profiel wordt weergegeven aan anderen, het regelen van met wie je informatie deelt, het verwijderen van je gegevens uit Google-services, en het instellen van je browser zodat alle cookies geassocieerd met Google-diensten geblokkeerd worden.

Wie ziet die gegevens?

De meeste mensen hebben Google toestemming gegeven om hun gegevens te delen met willekeurig wie buiten Google. De uitzonderingen zijn als je Google-account voor je wordt beheerd door een domeinbeheerder zoals Google Apps, of als er vanwege juridische redenen gegevens moeten worden gedeeld met een derde partij. Wanneer Google gelieerde ondernemingen of zakelijke partners gebruikt om gegevens te verwerken, zullen zij toegang hebben tot je gegevens, maar zij moeten voldoen aan het privacybeleid van Google.

Meer informatie vanuit Google over deze policy update vind je hier, maar lees bijvoorbeeld ook dit Engelstalige artikel over de veranderingen binnen het privacy beleid van Google.