• BEL ONS: 020 - 7155220
  • NL
  • ENG

BEL ONS: 020 - 7155220

Uitreiking Internationale Kindervredesprijs 2011

NIEUWSUPDATE

21-11-2011

Op maandag 21 november kwamen meer dan 400 nationale en internationale gasten bijeen in Den Haag voor de uitreiking van de Internationale Kindervredesprijs, een initiatief van KidsRights. De Kindervredesprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een kind dat zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor de rechten van het kind, waar ook ter wereld. 

kidsrights-carrouselchaeli.620x250.75.La

De prijs werd dit jaar voor de zevende keer uitgereikt. Ook Oogst was als betrokken sponsor aanwezig bij de uitreiking. Tijdens de ceremonie in de Ridderzaal spraken vertegenwoordigers van de overheid, het bedrijfsleven en non-gouvernementele organisaties, waaronder Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten, Oud-premier en hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Jan-Peter Balkenende en Nobel Vredeslaureaat Mairead Maguire.

 

Uit handen van Mairead Maguire, zelf actief in de strijd voor vrede en mensenrechten in Ierland, ontving Michaela Mycroft de Internationale Kindervredesprijs. Uit de vijf genomineerde kinderen koos het Expert Comité de 17 jarige Michaela uit Zuid Afrika als winnaar. Michaela (ook wel Chaeli genoemd) heeft deze onderscheiding gekregen voor haar inzet voor de rechten van kinderen met een handicap in Zuid Afrika via haar project: de Chaeli Campaign. Michaela werd geboren met Cerebrale Parese, waardoor de functie in haar armen en benen beperkt is. Daar waar anderen een beperking zien, ziet zij mogelijkheden en met haar positieve instelling is ze een grote inspiratiebron:

 

 "Hoop zorgt ervoor dat we doorgaan. Het zorgt dat we blijven strijden voor het leven dat we verdienen. Ik heb hoop voor mijzelf, maar ook voor alle andere kinderen met een handicap. Ik hoop dat mijn inzet voor hen ervoor zorgt dat iedereen elkaar accepteert en dat er voor iedereen een plaats is. Dit geldt niet alleen voor mensen met een handicap, dit geldt voor iedereen. Wij zijn allemaal verschillend en willen allemaal geaccepteerd worden om wie we zijn." Aldus Michaela.

 

Oogst staat voor meer dan commercieel succes. We geven ook graag wat terug. Omdat kinderen de toekomst hebben hebben we besloten om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en bescherming van kinderen. Wij doen dat onder andere door de stichting KidsRights te ondersteunen. Oogst draagt zorg voor een betere vindbaarheid van de website van KidsRights en geeft partner Bachpan Bachao Andolan, die in India die tegen kinderarbeid strijdt, jaarlijks een financiële injectie. Wil je KidsRights ook steunen, kan dan op hun 'Help mee'-pagina hoe dat kan.

 

Voor meer informatie over KidsRights en de Internationale Kindervredesprijs, verwijzen we je graag naar de website van KidsRights.