• BEL ONS: 020 - 7155220
  • NL
  • ENG

BEL ONS: 020 - 7155220

Shopping komt naar Instagram

BLOG

03-11-2016

Instagram kondigt op het blog aan te starten met een nieuwe variant van shopping advertenties op het platform. Instagram neemt daarmee een drempel weg voor consumenten om producten te kopen via mobiel door een extra stap toe te voegen met meer informatie over het product.

 

Aankopen via mobiel vergroten
Veel mensen oriënteren en vergelijken op mobiel voor de aankoop van producten maar direct tot een daadwerkelijke aanschaf overgaan gebeurt nog niet zo vaak. Uit onderzoek* is gebleken dat slechts 21% van de aankopen binnen een dag plaatsvindt en de overgrote meerderheid van de aankopen pas na een dag of langer. 

 

Instagram wordt met name op mobiel gebruikt. In de huidige Instagram shop-advertentie zie je de foto van een product en na een klik op deze advertenties wordt je vaak direct doorgestuurd naar de aanvraagstraat om het product te kopen. Er is vaak geen mogelijkheid om meer gedetailleerde informatie over het product te bekijken. Voor veel mensen is dit een drempel om het product daadwerkelijk aan te schaffen. 

 

Instagram denkt voor deze bottleneck nu de oplossing gevonden te hebben door met een nieuwe variant van hun shopping advertenties te starten.

InstagramShopping

 

Wat is nieuw?
De nieuwe shopping advertenties krijgen een ‘tik om te bekijken’ knop, linksonder op de foto. Wanneer hier op geklikt wordt, verschijnt er een tag met de naam en de prijs op alle shopable producten op de foto (maximaal 5 per foto). Wanneer er op één van deze tags geklikt wordt, opent een nieuw scherm met uitgebreidere productinformatie. Dit gebeurt allemaal binnen de Instagram app. Onder aan de productinformatiepagina staat de bekende ‘shop nu’ knop, waarmee de bezoeker wordt doorgestuurd naar de aanvraagstraat waar men het product kan bestellen.

 

Doel van de advertenties is om mensen waardevolle informatie te geven over de producten waarin ze geïnteresseerd zijn door een extra stap toe te voegen in de fasen van hun customer journey voor de aankoop.

 

Op dit moment wordt er in de Verenigde staten getest met 20 retailmerken, waaronder Kate Spade, JackThreads en Warby Parker. De advertenties zijn nu alleen zichtbaar voor een beperkte groep Instagramgebruikers op iOS apparaten in de Verenigde Staten. Met de testen in de Verenigde Staten wil Instagram leren over zaken als productaanbevelingen, manieren waarop producten worden vertoond aan gebruikers en de mogelijkheid om content op te slaan, zodat Instagrammers een actie later kan nemen. 

 

Het is nog niet bekend wanneer het wordt uitgerold naar Nederland. Uiteraard houdt Oogst deze ontwikkelingen scherp in de gaten en brengen wij jullie ervan op de hoogte als de nieuwe shopping advertenties ook in Nederland beschikbaar zijn. 

 

* Path to Purchase 2016 door Kantar