• BEL ONS: 020 - 7155220
  • NL
  • ENG

BEL ONS: 020 - 7155220

Philip Spaas draagt IAB Taskforce Search voorzitterschap over

BLOG

14-08-2016

Philip Spaas, managing partner van Oogst, heeft het voorzitterschap van de IAB Taskforce Search overgedragen aan Justus Wever.

Vorige week werd tijdens de Taskforce Search vergadering teruggeblikt op behaalde successen en vooruitgeblikt op initiatieven en ontwikkelingen in de toekomst. Hieronder zijn Philip en Justus aan het woord:

 

Ik ben enorm trots op wat we samen met het Taskforce Search Team en het IAB bureau afgelopen anderhalf jaar hebben neergezet. Zo hadden we in februari  Friends of Search. Inhoudelijk het beste congres op SEO en SEA gebied dat ooit Nederland is georganiseerd! De Search Marketing Thursdays bood topsprekers en waren zowel inhoudelijk sterk als drukbezocht: sparring met vakgenoten werkt geweldig inspirerend. Maar ook het  Search Onderzoek, een initiatief van de Taskforce  in samenwerking met DDMA, is uniek in de wereld: bureaus die samenwerken om voor klanten meer transparantie in de markt te zorgen. En er staan alweer nieuwe onderzoek thema's in de steigers!

 

Daarnaast waren we blij dat we Google mochten verwelkomen als lid van de Taskforce. Recent is hier ook Microsoft Bing bijgekomen. Naast alle gespecialiseerde bureaus is er nog ruimte voor grote adverteerders zodat het hele veld optimaal is vertegenwoordigd. Justus gaat een zeer interessante maar ook leuk voorzitterschap tegemoet en ik wens hem alle succes. -  Philip

 

Ik kijk er ontzettend naar uit de rol als voorzitterschap over te nemen. Zoals Pieter aangeeft liggen er drie fantastische initiatieven die we verder kunnen ontwikkelen. Daarnaast zijn er verschillende ontwikkelingen in de markt waar we de komende tijd aandacht aan zullen besteden, zoals bijvoorbeeld: voice search, marketing automation en het (verantwoord) gebruik van alle technologie en data die marketeers vandaag de dag beschikbaar hebben. We zullen hierbij meer en meer de samenwerking met andere taskforces opzoeken. Een trend die bij "Search Marketing Thursday" al is ingezet. - Justus

 

Dit bericht is ook te lezen op de website van IAB Taskforce Search