• BEL ONS: 020 - 7155220
  • NL
  • ENG

BEL ONS: 020 - 7155220

Oogst onder indruk van uitreiking KidsRights Kindervredesprijs

NIEUWSUPDATE

16-11-2014

Tijdens de uitreiking van de Kindervredesprijs 2014  op dinsdag 18 november ontving winnares Neha Gupta uit handen van Bisschop Desmond Tutu en in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander de Kindervredesprijs 2014 voor haar werk voor kansarme en weeskinderen in India.

kindervredesprijs2014-neha-gupta-desmond

Wat startte als een geldinzamelingsactie in de buurt, groeide uit tot een professionele organisatie die inmiddels meer dan 1,3 miljoen dollar heeft opgehaald en ruim 25.000 kwetsbare kinderen heeft geholpen. Neha maakt zich hard voor toegang tot basisonderwijs en gezondheidszorg. Ze zet zich niet alleen in voor kinderen in India, maar ook in haar eigen regio Philadelphia (VS) waar veel kinderen leven onder de armoedegrens. De Internationale Kindervredesprijs is een initiatief van kinderrechtenorganisatie KidsRights en werd dit jaar voor de tiende keer uitgereikt.

Aanwezig bij uitreiking Kindervredesprijs

Philip Spaas, Managing Partner bij Oogst, was aanwezig in de ridderzaal tijdens de uitreiking van de Kindervredesprijs 2014: "Ik sta elk jaar weer te kijken van de hoge mate van professionaliteit van KidsRights. De kindervredesprijs, die zij in het leven hebben geroepen, heeft in de 10 jaar van haar bestaan een enorme positie verworven. Ik hoef dan alleen maar te verwijzen naar de winnares van de Nobelprijs van de Vrede van dit jaar, Malala. Zij won vorig jaar de Kindervredesprijs en dat bleek dus een prachtige stap richting het hoogst haalbare qua erkenning. Daarbij was het zeer speciaal om in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander de uitreiking van de Kindervredesprijs door Desmond Tutu aan Neha bij te wonen op zo'n prachtige locatie. Oogst blijft trots sponsor van KidsRights."

Sponsor KidsRights

Oogst staat voor meer dan commercieel succes. We geven ook graag wat terug. Omdat kinderen de toekomst in handen hebben, hebben we besloten om een bijdrage te leveren aan hun ontwikkeling en bescherming. Wij doen dat onder andere door de Stichting KidsRights te ondersteunen; mede omdat zij zonder overhead lokale projecten ondersteunen . Oogst heeft bijgedragen aan  een betere vindbaarheid van de website van KidsRights en geeft partner  Bachpan Bachao Andolan, die in India die tegen kinderarbeid strijdt, jaarlijks een financiële injectie.

 

Wil je KidsRights ook steunen, kan dan op hun 'Help mee'-pagina hoe dat kan. Voor meer informatie over KidsRights en de Internationale Kindervredesprijs, verwijzen we je graag naar  hun website.

logo-kindervredesprijs-2014.280x210.jpg?

Over de Internationale Kindervredesprijs

De Internationale Kindervredesprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een kind dat zich op bijzondere wijze inzet voor de rechten van het kind. Met de Internationale Kindervredesprijs zet KidsRights al tien jaar lang een dapper kind in de spotlights. Een onafhankelijk Expert Comité selecteert de winnaar uit nominaties vanuit de hele wereld. De Kindervredesprijs is een initiatief van Marc Dullaert, voorzitter en oprichter van KidsRights. De prijs werd in 2005 gelanceerd tijdens de wereldtop van Nobel Vredesprijswinnaars in Rome onder voorzitterschap van Michail Gorbatsjov. De winnaar van de Internationale Kindervredesprijs ontvangt het beeldje 'Nkosi', dat laat zien hoe een kind de wereld in beweging brengt. Ook krijgt de winnaar een studiebeurs en een wereldwijd podium om de aandacht te vestigen op kinderrechten. Aan de Kindervredesprijs is een fonds verbonden van € 100.000, dat wordt geïnvesteerd in projecten die verbonden zijn aan het thema van de winnaar. Dit bedrag wordt beschikbaar gesteld door het AkzoNobel Children's Peace Fund. Sinds 2006 is ABN AMRO hoofdsponsor van de Internationale Kindervredesprijs.www.kindervredesprijs.nl