• BEL ONS: 020 - 7155220
  • NL
  • ENG

BEL ONS: 020 - 7155220

Oogst fietst naar de top

NIEUWSUPDATE

22-09-2013

Philip Spaas, Managing Partner bij Oogst heeft begin september met zijn fietsteam een aantal cols in de Dolomieten bedwongen. De grootste uitdagingen waren Umbrail, Stelvio, Mortirolo, Gavia, Campolongo, Sella, Gardena, Pordoi en Tre Cime. 

oogst-fietsteam-in-dolomieten.620x250.75

Dat waren beklimmingen tot 2900 meter met een stijgingspercentage tot soms wel 21%. Hierdoor waren ook de afdalingen vrij technisch, zeker in combinatie met regen, sneeuw en kou. De voorbereiding begon al eind 2011, na terugkomst van de Coast to Coast over de Pyrenee├źn.

Philip: 'Het is geweldig om samen te komen met fietsfanaten uit de hele wereld. Ze trekken allemaal naar de Dolomieten om deze pieken op hun palmares bij te kunnen schrijven. Natuurlijk is het ook genieten van de uitzichten over die schitterende Dolomieten of van de afdaling als je met 75km per uur op een pittoresk Zwitsers dorpje afraast. Maar tijdens zo'n lange zware klim van soms wel 30km ben ik helemaal gefocust om het uiterste uit mijn lijf en materiaal te kunnen halen en om de top te halen.'

oogst-fietsteam-in-dolomieten.280x210.jp

Bij Oogst is sport altijd onderwerp van gesprek. Het is een bindende factor en een belangrijk onderdeel in het leven van alle collega's. Zo is compagnon Nico Maessen voormalig top basketballer en hoort SEA-teamleider Maurice Vriend bij de 100 snelste hardlopers van Nederland.

Philip sluit af: 'Helaas botst dat ook wel eens in de agenda. Ik zou meelopen in de SkyRadioRun, maar daar kwamen de Dolomieten tussen. Op de heenweg volgde ik mobiel de resultaten van de 12 collega's die wel meeliepen. Onze troef Maurice viel ook dit jaar  in de prijzen met een derde plaats op de 10km.'