• BEL ONS: 020 - 7155220
  • NL
  • ENG

BEL ONS: 020 - 7155220

Oogst eerste Data Studio partner van Google

NIEUWSUPDATE
post image

16-11-2016

Op 16 november heeft Google voor de eerste keer de Data Studio product certificering uitgereikt. Data Studio 360 is het nieuwste onderdeel van de Google Analytics 360 Suite. Met dit nieuwe gratis datavisualisatie- en rapportage programma zijn eenvoudig visueel aantrekkelijke, interactieve dashboards op te stellen. Hiermee gaat Google de concurrentie aan met de gevestigde namen. Online marketing bureau Oogst behoort tot de eerste lichting met Data Studio certificaat.

 

Voor dit programma zijn Google Partners uitgenodigd om het Data Studio examen af te leggen en twee praktische cases te maken. Martijn Staal en Olaf Veltmeijer hebben namens online marketing bureau Oogst deelgenomen. Op 16 november zijn de deelnemers geïnformeerd over het behalen van de certificering.

 

Martijn Staal (‎Senior Data & Analytics Strategist): “Data Studio kan met haar visuele rapportages een krachtige aanvulling bieden op bestaande rapportages die bedoeld zijn voor het aansturen van online (en offline) marketingkanalen. Het is daarmee uitermate geschikt voor bijvoorbeeld managementrapportages en kan (deels) als alternatief voor betaalde dashboardtools als Tableau dienen. Google Data Studio faciliteert samenwerken en delen van rapportages op een zeer laagdrempelige manier, wat ons betreft op veel vlakken nog soepeler ten opzichte van gevestigde, alternatieve tools.”

 

Philip Spaas (oprichter en managing partner Oogst ‎): “Oogst orkestreert data driven customer journeys voor onze klanten. Daarvoor kiezen we de beste tooling uit om de data waarop we samen met de klant sturen te visualiseren en te interpreteren.

Het opleiden en trainen van onze specialisten is een belangrijk deel van ons succes. Deze certificering door Google onderstreept ons vakmanschap waarmee we onze klanten nog beter kunnen helpen bij het behalen van online resultaat.”

 

Dit bericht is verschenen op Emerce en Marketing Tribune