• BEL ONS: 020 - 7155220
  • NL
  • ENG

BEL ONS: 020 - 7155220

Oogst bij prestigieuze Kindervredesprijs uitreiking in de Ridderzaal

BLOG

05-12-2016

Op vrijdag 2 december werd de Internationale Kindervredesprijs 2016 in de Ridderzaal in Den Haag uitgereikt aan de 16-jarige Kehkashan Basu uit de Verenigde Arabische Emiraten. Zij won de prestigieuze prijs voor de manier waarop zij samen met haar organisatie Green Hope de aantasting van het milieu een halt toe roept. De Kindervredesprijs is een initiatief van KidsRights, die wereldwijd opkomt voor de positie van kwetsbare kinderen. Oogst ondersteunt KidsRights al sinds 2010 en was derhalve ook dit jaar bij deze bijzondere uitreiking aanwezig.

Een gezonde leefomgeving is cruciaal voor kinderen

De Kindervredesprijs werd dit jaar overhandigde Nobel Vredesprijswinnaar 2006 Muhammad Yunus de prijs in aanwezigheid van de wereldpers en vele prominente gasten. Professor Yunus wees op de urgentie en het belang van Kehkashans werk: er sterven jaarlijks meer dan drie miljoen kinderen onder de vijf jaar als gevolg van milieuproblemen en nog vele miljoenen meer gaan er ernstig onder gebukt. Yunus: “Het is een prestatie van formaat dat Kehkashan al op deze leeftijd zo’n groot bereik heeft gecreëerd voor haar belangrijke boodschap. Een gezonde leefomgeving is cruciaal voor het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. Een gezond milieu is een noodzakelijke voorwaarde voor de naleving van kinderrechten. Kehkashan leert ons dat wij allemaal de verantwoordelijkheid dragen om milieubewust te leven.

 

Bekijk hier zelf de hoogtepunten van de ceremonie in de Ridderzaal.

 

Kinderen hebben de toekomst in handen

Philip Spaas, Managing Partner bij Oogst: “Als bedrijf heeft Oogst niet alleen een economische maar ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Oogst ondersteunt graag talent met ambitie. Kinderen zijn echte change makers en hebben de toekomst in handen: hun ontwikkeling en bescherming is van groot belang. KidsRights ondersteunt en stimuleert hun persoonlijke ontwikkeling als changemakers, verbetert hun leiderschapskwaliteiten en kennis, en stimuleert lokale initiatieven op het gebied van changemaking. Oogst draagt bij aan kennis van online vindbaarheid en web analytics en geeft jaarlijks een financiële injectie aan KidsRights partner Bachpan Bachao Andolan, die in India tegen kinderarbeid strijdt.”

 

Over de Kindervredesprijs 2016

De Internationale Kindervredesprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een kind dat zich op bijzondere wijze inzet voor de rechten van het kind. Met de Internationale Kindervredesprijs zet KidsRights al tien jaar lang een dapper kind in de spotlights. Een onafhankelijk Expert Comité selecteert de winnaar uit nominaties vanuit de hele wereld. De Kindervredesprijs is een initiatief van Marc Dullaert, voorzitter en oprichter van KidsRights. De prijs werd in 2005 gelanceerd tijdens de wereldtop van Nobel Vredesprijswinnaars in Rome onder voorzitterschap van Michail Gorbatsjov. De winnaar van de Internationale Kindervredesprijs ontvangt het beeldje 'Nkosi', dat laat zien hoe een kind de wereld in beweging brengt. Ook krijgt de winnaar een studiebeurs en een wereldwijd podium om de aandacht te vestigen op kinderrechten. Aan de Kindervredesprijs is een fonds verbonden van € 100.000, dat wordt geïnvesteerd in projecten die verbonden zijn aan het thema van de winnaar. www.kindervredesprijs.nl