• BEL ONS: 020 - 7155220
  • NL
  • ENG

BEL ONS: 020 - 7155220

Oogst bij internationale hackaton van Carglass

BLOG
post image

22-02-2018

Onze consultant Kevin Laan heeft afgelopen week deelgenomen aan een driedaagse internationale hackaton bij Carglass in Londen. Deze hackaton werd georganiseerd om de Carglass teams uit verschillende landen kennis te laten maken met het Data Management Platform (DMP) van Tealium.

 

Internationale DMP implementatie bij Carglass

 

De Belron Groep, waar Carglass onderdeel van is, heeft een internationale Tealium licentie aangeschaft. Belron is het grootste bedrijf ter wereld op het gebied van reparatie en vervanging van voertuigbeglazing en is actief in 34 landen. Het gebruik van een DMP past heel goed bij de visie van Carglass om uitstekende klantervaringen te bieden. 

 

Oogst heeft het afgelopen jaar voor Carglass Nederland deze DMP geïmplementeerd. Samen hebben we gepionierd om de data uit de DMP in te zetten voor online marketing campagnes en de klantervaringen te verbeteren. Een voorbeeld hiervan is de aanpassing van de homepage voor bezoekers die al een afspraak hebben. De uitstekende resultaten en ervaringen van de inzet in Nederland hebben een grote rol gespeeld bij de internationale aanschaf van Tealium. Het DMP gaat een belangrijk onderdeel spelen in de marketing strategie van Carglass over alle landen heen.

 

Training en uitwerking use cases

 

De deelnemers werden een dag getraind in het gebruik van het DMP om daarna in een hackathon van drie dagen direct use cases uit te werken in een team. Kevin is door Carglass Nederland gevraagd om deel te nemen aan de hackathon, om de andere landen te helpen en onze ervaringen te delen.

 

Kevin Laan: “Ik ben erg onder de indruk van het niveau en het enthousiasme van de verschillende teams die meededen. In kort tijd had iedereen een goed begrip van de tool en wat je er mee kunt. Gezien het tijdsframe heeft de hackaton indrukwekkende use cases opgeleverd.”