• BEL ONS: 020 - 7155220
  • NL
  • ENG

BEL ONS: 020 - 7155220

Oogst bij Eric Schmidt

NIEUWSUPDATE

28-05-2012

Donderdag 24 mei was Eric Schmidt te gast bij Nova Collegetour en Oogst was erbij in het DeLaMar theater in Amsterdam. Aanwezigen kregen de mogelijkheid om de (ex-)topman van Google het vuur aan de schenen te leggen.

eric-schmidt.620x250.75.Lanczos3.no.cc.0

Tot 2011 was Eric Schmidt CEO van Google en onder zijn leiding groeide het uit tot een van de meest invloedrijke bedrijven ter wereld. Inmiddels heeft hij het stokje overgedragen aan Google-oprichter Larry Page.

Een uur lang mochten studenten Eric Schmidt ondervragen, voordat hij een bezoek zou brengen aan de Koningin, waar hij op een symposium mocht spreken. Een groot deel van de tijd en vragen werd besteed aan Google's privacybeleid en verantwoordelijkheden om privacy te waarborgen.

Zo was een student van mening dat Youtube ervoor had moeten zorgen dat een beschamend filmpje van blowende tieners, wat viral was gegaan, offline werd gehaald. Een andere student vroeg zich af of Youtube mede verantwoordelijk kon worden gehouden voor de plunderingen in Londen; filmpjes van de plunderingen bleven online staan, wat meer plunderingen en geweld zou stimuleren. Eric Schmidt's antwoord op deze vragen was: 'Nee, Google levert tools en probeert zo neutraal mogelijk te zijn tegen alle gebruikers, die correct gebruik maken van de tools.'

Gelukkig waren niet alle vragen gericht op de verantwoordelijkheden van Google. Natuurlijk werd er gevraagd of hij Facebook aandelen had gekocht. 'No, that would send the wrong message', was zijn antwoord.

Er werd ook gevraagd naar wat hem zo geschikt maakte voor de CEO functie. Hij vertelde toen over de levenslessen die hij had opgedaan voordat hij bij Google aan de slag ging. Hij had gefaald en succes gehad en kon dankzij die ervaringen Google naar een hoger plan tillen. Voor Larry Page en Sergey Brin was Eric Schmidt de parental supervision, oftewel het 'ouderlijk toezicht', wat ze in die tijd nodig hadden. En nu de jongens zijn opgegroeid, was het de tijd om het stokje over te dragen.

Helaas werd ik niet in de gelegenheid gesteld om mijn vraag te stellen: 'Wat zou u studenten aanraden als startpunt voor een carri√®re in online marketing?" Dus dan houd ik het maar bij mijn eigen filosofie‚Ķtijdens de studie werkervaring opdoen bij een online marketing bureau en de basis beginselen van SEO en SEA onder de knie krijgen, daarnaast zelf sites en webshops bouwen en die continu optimaliseren en affiliate marketing technieken toepassen.

Nova Collegetour met Eric Schmidt wordt vrijdag 1 juni 2012 uitgezonden om 20:30 op Nederland 3.