• BEL ONS: 020 - 7155220
  • NL
  • ENG

BEL ONS: 020 - 7155220

Oogst 5e keer getuige Kindervredesprijs

NIEUWSUPDATE

16-11-2015

Tijdens de uitreiking van de Internationale Kindervredesprijs 2015 op maandag 9 november werd Abraham Keita uit Liberië tot winnaar uitgeroepen. Keita ontving de prestigieuze prijs vanwege zijn inzet voor gerechtigheid van kinderen die slachtoffer zijn van fysiek en seksueel geweld.

abraham-keita.620x250.75.Lanczos3.no.cc.

Als bedrijf heeft Oogst niet alleen een economische maar ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Oogst ondersteunt graag talent met ambitie. Deze kinderen zijn echte change makers en hebben de toekomst in handen: hun ontwikkeling en bescherming is van groot belang. Zodoende ondersteunt Oogst sinds 2010 de Stichting KidsRights, die wereldwijd opkomt voor de posititie van kwetsbare kinderen. Succesvolle lokale projecten worden ondersteund zonder overhead. Oogst draagt bij aan kennis van online vindbaarheid en web analytics en geeft jaarlijks een financiële injectie aan KidsRights partner Bachpan Bachao Andolan, die in India tegen kinderarbeid strijdt. De Kindervredesprijs is een initiatief van KidsRights en wordt ieder jaar uitgereikt.   

Keita is een echte Change Maker  

In aanwezigheid van de wereldpers reikte Nobel Vredesprijswinnares Leymah Gbowee dit jaar de prijs uit in de Ridderzaal. Philip Spaas, Managing Partner bij Oogst, was ook aanwezig tijdens de uitreiking van de Internationale Kindervredesprijs: "Abraham Keita was 9 jaar toen hij zijn strijd startte voor Liberiaanse kinderen die slachtoffer zijn van geweld. Keita is een echte change maker, hij hield een volle ridderzaal voor: 'You are all alumni of childhood so you better start acting now!'. Inspirerend hoe sommige kinderen vanuit een hopeloze situatie boven zichzelf uitstijgen en succesvol strijden voor gerechtigheid. Hij is de terechte winnaar van de Kindervredesprijs 2015."

kidsrights-ridderzaal-format1.jpg?q=90

Bekijk hier zelf de hoogtepunten van de ceremonie in de Ridderzaal.

De Kindervredesprijs 2015

De Internationale Kindervredesprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een kind dat zich op bijzondere wijze inzet voor de rechten van het kind. Met de Internationale Kindervredesprijs zet KidsRights al tien jaar lang een dapper kind in de spotlights. Een onafhankelijk Expert Comité selecteert de winnaar uit nominaties vanuit de hele wereld. De Kindervredesprijs is een initiatief van Marc Dullaert, voorzitter en oprichter van KidsRights. De prijs werd in 2005 gelanceerd tijdens de wereldtop van Nobel Vredesprijswinnaars in Rome onder voorzitterschap van Michail Gorbatsjov. De winnaar van de Internationale Kindervredesprijs ontvangt het beeldje 'Nkosi', dat laat zien hoe een kind de wereld in beweging brengt. Ook krijgt de winnaar een studiebeurs en een wereldwijd podium om de aandacht te vestigen op kinderrechten. Aan de Kindervredesprijs is een fonds verbonden van € 100.000, dat wordt geïnvesteerd in projecten die verbonden zijn aan het thema van de winnaar. www.kindervredesprijs.nl