• BEL ONS: 020 - 7155220
  • NL
  • ENG

BEL ONS: 020 - 7155220

Mindfulness voor team Oogst

BLOG
post image

06-08-2018

De online specialisten van Oogst werken in een dynamische, soms hectische omgeving. Omvangrijke online campagnes, deadlines, innovaties en veel klantcontact: zaken waar je scherp voor moet zijn. Mindfulness helpt onze mensen het beste uit zichzelf te halen door het ontspannen beginnen én eindigen van een werkdag.

 

Oogst loopt voorop in kennis en expertise op het gebied van online marketing. Ontwikkeling en groei als persoon staat bij ons voorop. De Talenten Motivatie Analyse Methode helpt ons om drijfveren en talenten optimaal te matchen met de rol in de organisatie waardoor werknemers effectiever, succesvoller en meer gemotiveerd zijn. Maar ook beter kunnen omgaan met stress draagt bij dat mensen meer gefocust en effectiever werken. We zijn daarom gestart met het aanbieden van Mindfulness trainingen aan onze medewerkers.

 

Hoe interessant werken in online marketing in deze tijd ook is, de werkdruk ligt altijd hoog. Iedere consultant bij Oogst voelt de verantwoordelijkheid voor het resultaat van de campagnes voor onze opdrachtgevers. Het tempo ligt dusdanig hoog dat stress op de loer ligt. Mindfulness helpt om los te komen van vastgeroeste reacties en de ‘automatische piloot’ door bewust te worden van de huidige ervaring. Je zou Mindfulness dan ook kunnen vertalen als ‘opmerkzaamheid’ of ‘aandachtigheid’. Mindfulness gaat over aanwezig te zijn in het hier en nu. Daardoor leef je intenser en bewuster, leer je afstand nemen van de drukte en stress in je hoofd en ontspan je makkelijker.  

 

Onderzoek van o.a. de Erasmus Universiteit toont aan dat mensen die Mindfulness meditatie beoefenen gezonder, fitter, stressbestendiger, tevredener en gelukkiger zijn. En daarnaast stimuleert het volgens de onderzoekers de creativiteit, doordat de geest wordt geopend voor nieuwe ideeën, wat weer zorgt voor innovatieve ideeën en oplossingen. Het klinkt allemaal heel logisch, maar het vergt oefening om bewust te ervaren wat je voelt, om er vervolgens naar te kunnen handelen in plaats van je gevoelens te laten opstapelen en impulsief te reageren.

 

Mindfulness onderdeel van de persoonlijke ontwikkeling

Het blijven ontwikkelen en groeien als persoon net zo belangrijk als de ontwikkeling van mensen in hun vakgebied. Oogst maakt al gebruik van de Talenten Motivatie Analyse Methode (TMA) om drijfveren en talenten optimaal te matchen met de rol in de organisatie en heeft nu ook Mindfulness Based Stress Reduction trainingen toegevoegd aan het trainingscurriculum. Mindfullness wordt aangeboden aan werknemers die daar behoefte aan hebben. En dat is meer dan de helft van de werknemers! De training bij Oogst bestaat uit een serie bijeenkomsten, gedurende 8 weken, geleid door Ed Caffin.

 

Steeds meer bedrijven realiseren dat investeren in welzijn van werknemers belangrijk is.

 

Philip Spaas, oprichter & partner Oogst: “Als ondernemers droomden we van het samen opbouwen van een succesvol bedrijf, dat is gelukt met mensen die door hun eigen groei bijdragen aan het succes van de organisatie!

 

 

 

Ed Caffin: “Steeds meer bedrijven realiseren dat investeren in welzijn van werknemers belangrijk is, en dat teveel stress op de lange termijn individuen en organisaties niet verder helpt. Mindfulness draagt eraan bij dat mensen meer gefocust en effectiever werken en beter kunnen omgaan met stress. Dit vergroot het plezier in het werk en zorgt voor een gezondere, gelukkigere en succesvolle organisatie.

 

 

Het is belangrijk in een Mindfulness traject dat management en werknemers beiden gemotiveerd zijn en willen investeren. Dat is dé voorwaarde voor succes.

 

Ik merk soms dat ik hele dagen in m’n hoofd met werk bezig kan zijn in perioden dat het wat drukker is of ik heel diep in een specifiek vraagstuk zit. Ik hoopte dat mindfulness ervoor zou kunnen zorgen dat ik die gedachten na werk beter opzij zou kunnen zetten of gedachten beter zou kunnen ordenen en controleren, en daarmee te focussen,” aldus Michael van Koppen, Online Marketing Consultant.

 

 

De effecten op de werkvloer

Philip Spaas: “Als ondernemer had ik moeite met de balans tussen zakelijke ambitie, jonge kinderen, sport en een druk sociaal leven. Mindfulness zorgt ervoor dat ik kan vertragen en bewuster naar dingen kan kijken. Het is best raar dat iedereen dagelijks twee keer zijn tanden poetst, maar geen aandacht geeft aan de continue stroom van willekeurige gedachten en de onrust die daaruit kan volgen.

 

Het is best raar dat iedereen dagelijks twee keer zijn tanden poetst, maar geen aandacht geeft aan de continue stroom van willekeurige gedachten en de onrust die daaruit kan volgen.

 

In de training leer je de kracht van het ‘nu’ kennen en bewust en aandachtig in het moment te zijn. Want om meer in het ‘hier en nu’ te zijn, dat gaat niet vanzelf, daar moet je wel echt mee aan de slag, ook thuis. En het is best een uitdaging voor veel mensen om dit in hun drukke agenda in te passen en daar een eigen manier in te ontdekken. Het samen doen met collega’s geeft daarbij steun, door herkenbare situaties met elkaar te delen, maar ook samen te oefenen, bijvoorbeeld rond de lunch of einde dag. De voordelen werden al snel ervaren: meer rust, weten wat je moet doen in stressvolle situaties, vaker in de ‘zijn’ modus zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 “Het is heel mooi om te ervaren tijdens de sessies hoezeer ieders uitdagingen op elkaar lijken. De verschillen worden vooral gecreëerd door het zelfbeeld van wie we denken te zijn; het ego. Het afstand nemen van dat ego is voor bijna iedereen een enorme opluchting die stress doet smelten en daar energie voor in de plaats geeft. Een grappig effect was in mijn geval dat mijn focus zo sterk verbeterde dat ik bijvoorbeeld in hockeywedstrijden prachtige goals scoorde die normaal alleen heel soms in de training lukte,” aldus Philip.

 

Borging in de organisatie

Het starten met mindfulness is stap één, maar het onderdeel van de routine laten worden is wanneer mindfulness beoefening het meest gaat opleveren: gezondere, fittere, stressbestendigere, tevredenere en gelukkigere werknemers. Mensen die ruimte en energie hebben om nieuwe dingen te verzinnen en te ontwikkelen die je organisatie verder helpen.

 

Ed Caffin: “We hebben een mooi begin gemaakt, en denken momenteel met management, HR en met de input van werknemers na over hoe we datgene wat is geleerd, voor de langere termijn kunnen waarborgen. Ik help daar graag aan mee.