• BEL ONS: 020 - 7155220
  • NL
  • ENG

BEL ONS: 020 - 7155220

Masterclass Affiliate Marketing op SESAmsterdam

NIEUWSUPDATE

18-09-2011

Op 5 en 6 oktober 2011 is Oogst aanwezig op hét zoekmachine marketing congres SES Amsterdam (#ses020). Gedurende 2 dagen wordt de online marketing branche ondergedompeld in tips, tactieken en strategieën om online business te vergroten. Ook verzorgt Oogst de masterclass ‘Affiliate Marketing als verlengstuk van de Search strategie’.

ses-logo2.620x250.75.Lanczos3.no.cc.0.gi

Affiliate marketing is een effectieve vorm van internetmarketing om online sales te genereren. Het 'no-cure-no-pay-karakter' trekt veel online ondernemers aan. Vaak denkt men klaar te zijn wanneer de pixels geplaatst zijn en het programma is gestart. Maar dan begint het pas…

Masterclass 'Affiliate Marketing als verlengstuk van de Search strategie'

Tijdens deze workshop deelt Oogst inzichten om deze vorm van online marketing succesvol te bedrijven. Aan de hand van praktijkvoorbeelden van onder andere Kleertjes.com en D-reizen wordt inzichtelijk gemaakt hoe je als adverteerder affiliate marketing effectief kunt inzetten. Omdat er veel overlap is tussen Affiliate Marketing en Search (affiliates verkrijgen veel verkeer uit Search) biedt Affiliate Marketing veel mogelijkheden om het bereik binnen de zoekmachines sterk te vergroten. Tijdens deze sessie zal uitgebreid besproken worden hoe je Affiliate Marketing in kunt zetten als dat verlengstuk van je search strategie, zodat deze elkaar complementeren ipv in de weg zitten.

 

Concreet wordt ingegaan op;

 

Het kwalificeren van de affiliates is hierin een cruciale stap. Aan de hand van webanalytics en conversie attributie met o.a. Multi Channel Funnels in Google Analytics worden zij geclassificeerd. Op deze manier komt de focus op de juiste affiliates te liggen en kun je gericht sturen op samen groeien. Ook wordt uitgebreid ingegaan op bepalen van het beleid en hoe om te gaan met de verschillende soorten affiliates als; grote mailpartijen (GPT), kortingcode sites, cashbackaffiliates, vergelijkers, etc.

 

Oogst biedt hiermee een concrete workshop aan waarmee (toekomstige) affiliate beheerders maar ook search en online marketeers van de nodige kennis en kunde worden voorzien om dit kanaal succesvol aan te sturen.

 

Vind hier de presentatie

Marketingfacts deed verslag van de workshop

 

Tijdens het congres is Oogst aanwezig met een informatiestand. Kom langs en laat je bijpraten over de ontwikkelingen in de branche, best practices en recente Oogst campagnes, nieuwe producten en diensten.

 

Voor meer informatie over het congres: www.sesamsterdam.nl of op twitter via #ses020.