• BEL ONS: 020 - 7155220
  • NL
  • ENG

BEL ONS: 020 - 7155220

Hoe werkt de disavow tool én hoe moet je deze vooral niet gebruiken!

NIEUWSUPDATE

12-06-2013

Met de Penguin 2.0 een paar weken achter ons is het tijd om te kijken naar de impact. Zowel in de VS als hier in Nederland zijn er amper grote verschuivingen waargenomen.

Deze update, die aangekondigd werd als de "grootste ooit", lijkt maar weinig schade te hebben aangericht.  Dit betekent niet dat er helemaal geen websites getroffen zijn.  Wie wanhopig op zoek is naar een manier om er weer bovenop te komen zal waarschijnlijk bij de Google Disavow Tool uitkomen.  Deze tool werd in oktober 2012 aangekondigd door Google als een hulpmiddel voor webmasters waarmee negatieve links verwijderd konden worden. Het zou op magische wijze al het slechte verwijderen, waardoor er alleen nette linkprofielen over zouden blijven. Ideaal natuurlijk voor het post-Penguin landschap!

 

Werking Disavow Tool

Toch is deze Disavow Tool niet zo functioneel als dat het lijkt. Slechts weinig webmasters zagen effect na het uploaden van slechte backlinks. Google zelf geeft dan ook aan dat deze tool een laatste redmiddel is die alleen gebruikt kan worden als andere methoden niet succesvol blijken. Dit betekent geen magie of simpele oplossing, maar zelf aan de slag om het effect van de update ongedaan te maken.  

De tool zelf is vrij simpel te gebruiken. Slechte backlinks dienen in een .txt bestand aangeleverd te worden, samen met instructies voor Google en zij doen de rest. Ondanks dat dit erg mooi klinkt, is deze stap pas de laatste in het Google update - herstelproces.

 

Dit artikel staat in zijn geheel op Emerce Topics