• BEL ONS: 020 - 7155220
  • NL
  • ENG

BEL ONS: 020 - 7155220

HEMA heeft primeur binnen digitale buitenreclame

NIEUWSUPDATE
post image

23-04-2019

Amsterdam, 23 april 2019 - HEMA heeft de primeur binnen Digital Out of Home: de eerste programmatic HTML5 campagne. Deze innovatie is ontwikkeld door Oogst en OutMoove en is nu te zien op de digitale buitenreclame kanalen van Centercom en MMD Media.

Altijd een HEMA om de hoek

Via Digital Out of Home is het nu ook mogelijk om dynamisch advertentieruimte in te kopen en in te spelen op diverse variabelen, zoals relevantie en actualiteit. Aan de hand van de beschikbare variabelen kan altijd de meest relevante uiting worden getoond, waardoor de impact van de inzet wordt vergroot. Voor de campagne van HEMA is gekozen voor een koppeling aan de schermen op een vooraf bepaalde afstand van een HEMA-filiaal. In de campagne-uiting wordt op het scherm, in een gelijkblijvende opmaak, aangegeven wat de afstand tot de dichtstbijzijnde HEMA is.

De campagne is te zien op het digitale supermarktennetwerk van Centercom en het tankstationnetwerk van MMD Media. Oogst heeft hiervoor de mediaplanning verzorgd.

 

Jelle Sybesma, omnichannel consultant bij HEMA: “Als HEMA zijnde willen we vooral daar zijn waar onze klanten zijn met informatie die relevant is. Met deze nieuwe DOOH-mogelijkheden kunnen we niet alleen inspelen op actualiteiten, maar zetten we ook weer een stap vooruit in onze digitale omnichannel communicatiestrategie.”
 

Met een druk op de knop aanleveren

Met de digitalisering van buitenreclame wordt het steeds eenvoudiger om online campagnes doelgroep- en locatiespecifiek in te kopen. Zowel Centercom, met ruim 400 schermen, als MMD Media met 1.300 schermen hebben hun digitale netwerken volledig aansloten op de programmatic buying platforms. Waar voorheen meerdere uitingen voor verschillende triggers zoals tijd, weer en locatie aangeleverd moesten worden, hoeft er met HTML5 maar één uiting (gebaseerd op HTML5 codes) aangeleverd te worden.

 

Winkelend publiek bereiken

Lars Postmus, digital marketing consultant bij Oogst, a Merkle company:

Deze uitingen zijn ‘the next step’ in outdoor advertising voor HEMA. In eerdere campagnes bleken dynamische uitingen al zeer succesvol: want hoe relevanter je adverteert hoe groter de impact. Op straat het winkelend publiek de HEMA winkel in krijgen was de volgende uitdaging. En dat is met deze bijzondere innovatie gelukt.”