• BEL ONS: 020 - 7155220
  • NL
  • ENG

BEL ONS: 020 - 7155220

Hangout: Google Penguin herstel in 6 stappen

NIEUWSUPDATE

28-10-2013

Is het organische verkeer van jouw website sinds mei drastisch teruggelopen? Zijn de posities op de belangrijkste zoekwoorden extreem gedaald?

 

google-penguin-recovery.620x250.75.Lancz

En heb jij de afgelopen jaren aan linkbuilding gedaan? Misschien ben je dan wel geraakt door de Penguin!

Hoe herstel je van de Penguin update?

Het plan van aanpak voor een Penguin update of een handmatige penalty, gebaseerd op het linkprofiel, is vrijwel hetzelfde. Wie posities wil terug winnen moet aan de hand van de Google richtlijnen het linkprofiel opschonen.….we nemen je in 6 stappen mee. Maar je kunt ook de  Hangout terugkijken die Oogst over dit onderwerp organiseerde.

 

 

In deze sessie praat Oogst je door een stappenplan heen om je linkprofiel op te schonen:

  1. Verzamel al je backlinks
  2. Analyseer en categoriseer de links
  3. Bepaal welke links schadelijk zijn
  4. Benader de webmasters om links te verwijderen
  5. Disavow request indienen via Google Webmaster Tools
  6. Reconsideration request indienen bij Google

Wat te doen na een Penalty recovery

Als je geraakt bent door de Penguin update is het opschonen van jouw linkprofiel een tijdrovend en secuur proces. Voorkomen is dus zoals altijd beter dan genezen. Zorg dat je jouw linkprofiel in kaart hebt gebracht en indien noodzakelijk aan de slag gaat met het opschonen van je linkprofiel.

Met het handmatig straffen van een website geeft Google een duidelijk signaal af. Een gewaarschuwd mens telt voor twee en het voortzetten van oude linkbuilding methodes is geen optie meer. Want wie voor de tweede keer gestraft wordt door Google, die zal het nog zwaarder krijgen om de penalty te boven te komen.

Zorg voor een nieuwe linkbuilding strategie, waarbij links op een natuurlijke manier worden verkregen. Belangrijk hierbij is het zorgen voor linkwaardige en deelbare content die interessant is voor je doelgroep. Een van de manier waarop deze kan worden verkregen is door middel van content marketing.

Oogst adviseert je graag hierbij en over het implementeren van Penguin proof linkbuilding strategieën. Wil je meer weten, neem dan contact met ons op:

Dit artikel staat op Emerce in een uitbereidere versie.