• BEL ONS: 020 - 7155220
  • NL
  • ENG

BEL ONS: 020 - 7155220

Google shopping per 11 juni 2013 niet meer gratis

NIEUWSUPDATE

10-06-2013

Webwinkeliers die geen Product Listing Ads afnemen bij Google, verschijnen vanaf vandaag (11 juni 2013) niet meer in de resultaten van Google Shopping.

Zoekresultaten worden nu  gerangschikt op basis van relevantie, met biedingen als aanvullende factor. Het was al langer bekend dat Google Shopping over zou gaan op een commercieel model. Dit geldt niet alleen voor Nederland, maar zal ook van toepassing zijn in Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Japan, Italië, Spanje, Brazilië, Australië, Zwitserland en Tsjechië.

Google zegt zelf: "De rangschikking van natuurlijke zoekresultaten op Google.nl verandert niet. We zijn ervan overtuigd dat dit nieuwe model, dat is gebaseerd op advertenties met productvermeldingen, grote en kleine verkopers helpt de juiste producten aan wereldwijde klanten te koppelen, het aantal klikken naar hun sites te verhogen en meer bezoekers naar kopers te converteren. Momenteel worden er wereldwijd meer dan 1 miljard producten gepromoot op Google Shopping. Het aantal deelnemers aan Google Shopping is met 300% gegroeid ten opzichte van vorig jaar. En ook het verkeer naar de verkopers is in het afgelopen jaar met 20% gestegen."

Dit artikel staat in zijn geheel op TwinkleMagazine.nl