• BEL ONS: 020 - 7155220
  • NL
  • ENG

BEL ONS: 020 - 7155220

Google cloud-workshop voor Oogst

BLOG
post image

29-01-2019

Vorige week heeft het bedrijf Crystalloids namens Google een tweedaagse Google Cloud-workshop gegeven aan ons Digital Analytics team om hen zo veel mogelijk te leren over Google BigQuery en machine learning, zowel in theorie als in de praktijk. In deze blog lees je hoe deze twee dagen zijn verlopen.

 

Het doel was om meer te leren over AI met een focus op machine learning. Er werd gewerkt met de Google Analytics360 data van klanten om op deze manier een meer hands-on ervaring op te doen met analytics en machine learning.

 

De eerste dag begon met een introductie over Google Cloud Platform met een deepdive in BigQueryML en de machine learning mogelijkheden in Google Cloud Platform. ’s Middags is er een model gebouwd op basis van echte klantgegevens vanuit Google Analytics om de conversie te voorspellen tijdens een websessie.

 

Dag twee ging over programmeren. Er werd ingezoomd op machine learning met behulp van Python en Tensorflow in Google Datalab. De case uit dag één werd hier verder uitgewerkt De volgende vier onderwerpen kwamen aan bod: pre-processing van datasets, trainen van een model, goedkeuren en het model naar productie sturen.

 

‘’We werken al veel met Google Cloud voor het bouwen van maatwerk data oplossingen en data warehouses. Met deze workshop hebben we weer een stap kunnen zetten om nóg meer inzichten uit deze data te halen’’, Kevin Laan – Online marketing consultant bij Oogst