• BEL ONS: 020 - 7155220
  • NL
  • ENG

BEL ONS: 020 - 7155220

De toekomst van linkbuilding: linkbuilden zonder verwijzingen

NIEUWSUPDATE

01-06-2014

Links zijn nog altijd een zwaarwegende factor bij het behalen van een hoge positie in de zoekresultaten. Google streeft er echter naar om het algoritme minder afhankelijk te laten worden van links door andere signalen meer gewicht te geven. Een nieuw patent van Google geeft meer inzicht.

google.620x250.75.Lanczos3.no.cc.0.jpeg

Links hebben altijd een grote rol gespeeld bij het verkrijgen van een hogere positie in de zoekresultaten. Een link vanaf een relevante pagina met jouw zoekwoord in de linktekst zorgde ervoor dat je een hogere positie behaalde voor dat zoekwoord. Het duurde niet lang voordat dit 'trucje' werd misbruikt. Links werden aangevraagd, ingekocht en geruild zonder dat het uitmaakte waar ze vandaan kwamen.

Om deze linkspam tegen te gaan, lanceerde Google de zogenoemde  Penguin update. In sommige gevallen worden er zelfs  handmatige straffen uitgedeeld. Desondanks is het algoritme nog erg afhankelijk van inkomende links bij het bepalen van posities in de zoekresultaten. In een filmpje stelt het hoofd van het Google webspam team, Matt Cuts, dat er in de toekomst minder nadruk zal worden gelegd op links:

 

Panda patent

Google geeft aan in de toekomst links minder zwaar te laten wegen en andere signalen van autoriteit meer gewicht te geven. Een nieuw patent van Google geeft aanwijzingen van criteria die een grotere rol zullen spelen. Het patent is onderdeel van de  Panda Update. De  Panda update kijkt als gezegd naar de kwaliteit van content en pakt websites aan die gebruik maken van slechte content om hogere posities te behalen in de zoekresultaten. De originele versie van het patent bestaat uit een hoop technische termen en leest niet echt lekker weg. Mocht je het originele artikel toch willen lezen, dan kun je het  hier vinden.

Lees verder op Emerce Topics