• BEL ONS: 020 - 7155220
  • NL
  • ENG

BEL ONS: 020 - 7155220

Bij Oogst maak je je eigen carrière

BLOG
post image

28-07-2019

Medewerkers van Oogst krijgen tools om eigen toekomst te creëren

Om jezelf te ontwikkelen is het belangrijk om eerst te weten waar je nu staat. Vorig jaar zijn we daarom gestart met de Talenten Motivatie Analyse Methode (TMA) om talenten van collega’s inzichtelijk te maken voor elkaar en vooral voor zichzelf. Een mooi eerste inzicht van individuele collega’s als het gaat om de capaciteiten, talenten en aanleg voor competenties. De volgende stap die van belang is om jezelf te ontwikkelen: waarheen ontwikkel ik me dan op een manier die bij mij past. Peoples heeft geholpen bij de ontwikkeling van een programma dat meer tools geeft voor de ruimte voor persoonlijke ambities en die bijdraagt aan de duurzame inzetbaarheid van alle collega’s.


 

Autonomie, Vertrouwen en Assertiviteit

Weten wat welke volgende stap het meest bij jou past zorgt dat je kunt doorgroeien. Groei levert energie op en door het maximale rendement te halen uit talenten en skills laten we de mensen, teams en organisatie groeien. Deze groei bewerkstelligt een gevoel van flow en reduceert werkstress.

Een belangrijke stap in van de loopbaan van onze consultants is gericht op het vermogen om persoonlijke relaties aan te gaan die verder gaan dan know-how en technische resultaten. De uitdaging hierbij zijn het opbouwen van persoonlijke relaties met kennis van domeinen als autonomie, vertrouwen en assertiviteit. Deze domeinen zijn de kern van het ontwikkelprogramma dat we bij Oogst aan het doorlopen zijn.

 

Jolijn Vissers, Online Marketing Consultant: “Vanuit de klantintervisies is er een stukje meer bewustwording gekomen voor het denken vanuit klantperspectief. Wat zijn de verwachtingen en belangen vanuit de klant en waar is behoefte aan? Daarnaast vanuit de trainingen geleerd om gesprekken aan te gaan, problemen bespreekbaar te maken en na te gaan wat de verwachtingen zijn (zowel met klanten als tussen collega’s onderling). Daarbij is het wel belangrijk om soms voor jezelf te durven kiezen, te delegeren en je eigen tijd te bewaken.

 

 

Benjamin Mulder, Online Marketing Consultant: “:  “Het ontwikkeltraject waarin ik zit bij Oogst geeft me een meer bewustzijn in waarom ik of mijn collega's bepaald gedrag vertonen (of juist niet) en dat ik iets verder nadenk over wat ik kan doen aan mijn gedrag en het gedrag van een ander.”

 

Over Peoples

Peoples is een organisatieontwikkelingbureau,  dat vanuit verschillende specialismen organisaties helpt, groot en klein, om meer uit de talenten van hun medewerkers te halen. Peoples blijft nauw betrokken bij Oogst in het verdere proces van Talent Management.