vopak

Met Web Analytics krijg je inzicht in de herkomst van je klanten en bezoekers, de resultaten van je online campagnes en de prestaties van je website. Het is onmisbaar voor het uitvoeren van je online strategie.

Een goed ingerichte Web Analytics omgeving is een noodzakelijke voorwaarde voor het verbeteren van je online activiteiten. In Web Analytics komen alle online kanalen en processen samen. Door slim te segmenteren kun je inzoomen op hoe verschillende groepen de website beleven: bezoekers uit AdWords, de kwaliteit van het verkeer uit SEO en de herkomst van verkopen uit affiliate marketing.

De uitdaging

Web Analytics is meer dan het verzamelen van data. Juist de vertaalslag van data naar Business Intelligence helpt je om de juiste beslissingen te nemen, campagnes op ROI aan te sturen en om verbeterprocessen te starten. Met correct ingestelde Web Analytics komt je erachter waarom bezoekers afhaken tijdens het bestelproces en kun je de resultaten van alle online campagnes beoordelen en verbeteren.

Werkwijze Web Analytics

Een goede inrichting van het Analytics-pakket is de basis voor succes. Juist deze inrichting gaat nogal eens mis. Hierdoor mis je inzichten en worden er beslissingen genomen op basis van de verkeerde gegevens. Oogst helpt met een doordacht stappenplan voor het juist instellen van Analytics en het bepalen van juiste en realistische KPI’s (Key Performance Indicators).

Wat standaard meetbaar is, wordt ingesteld. Voor aanvullende wensen wordt custom code geschreven. Wanneer Web Analytics is ingericht kan de start gemaakt worden om (bestel)processen in kaart te brengen en wordt vanuit daar samen gekeken hoe deze verbeterd kunnen worden. Na de inrichting en een eerste inventarisatie brengen we knelpunten in de bestelprocessen en prestaties per pagina in beeld en doen voorstellen hoe we deze kunnen verbeteren.

Met het instellen van dashboards en management rapportages krijg je het inzicht dat je als internet marketeer nodig hebt om te kunnen groeien. Mocht daar behoefte aan zijn dan helpen we de interne organisatie om zelf actief aan de slag te gaan met Analytics en de informatie op de juiste wijze te gebruiken in het dagelijkse werk.

Google Analytics is een prima basis voor het meten en verbeteren van de meeste online processen. Daarnaast bieden we online retailers en webshops aanvullende, specialistische tools zoals shop2market en Marin.

Veel organisaties kunnen hulp gebruiken in het opzetten en gebruiken van web analytics. Oogst biedt naast ondersteuning een praktische Google Analytics training voor beginners en gevorderden.

Heb je vragen over Web Analytics? Stel ze dan via onderstaand formulier.

Categorie: Oogst web analytics Google Analytics Google AdWords SEO

  • Share this article with your friends:
  • Share with your friends:

Webanalytics Congres Web Analytics Congres 2013

Op het Web Analytics Congres 2013 viel me na het bezoeken van enkele sessies één ding op;Web analytics gaat steeds meer mainstream. Een groeiend aantal organisaties begrijpt dat analytics niet iets is dat een webanalist ergens vanuit een achterkamertje doet, maar dat het hele bedrijf doordrongen moet zijn van het belang van data.

Lees meer »
website personalisatie Verhoog omzet en bespaar mediakosten met personalisatie

Hoe relevanter de website die bezoekers zien, hoe groter de kans dat zij ook daadwerkelijk tot conversie overgaan.

Lees meer »
Google Analytics Integratie van Google Display Network met Google Analytics

Er is nog veel onbekend over de volledige Customer Journey van consumenten. Zo zijn er consumenten die direct na het klikken op een advertentie overgaan tot een aankoop, maar ook bezoekers die een advertentie zien, een kop koffie halen en naar de supermarkt gaan.

Lees meer »
Universal Analytics Google Universal Analytics uit bèta - remarketing functies beschikbaar

Sinds vorige week is Googles Universal Analytics uit de bèta en is de displayfunctionaliteit ook binnen Universal Analytics beschikbaar. Het ontbreken van deze displayfunctionaliteit was tot nu toe voor veel websites een van de belangrijkste redenen om nog niet op Universal Analytics over te stappen. 

Lees meer »
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Regelmatig deelt Oogst actuele nieuwsartikelen en interessante ontwikkelingen uit de branche via de nieuwsbrief. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte!