SEO-stopsign

Een technisch goed ingerichte website is het fundament onder alle SEO activiteiten. SEO start met een advies voor de belangrijkste on-site SEO elementen.

In deze SEO analyse wordt gekeken naar blokkades voor indexatie, de opbouw van pagina templates en sitestructuur maar ook naar de manier waarop informatie ter indexatie wordt aangeboden.

De uitdaging van SEO technisch zoekmachine optimalisatie

Bij het ontwerpen en bouwen van een website staan usability en design vaak op de eerste plaats. Omdat content management systemen technisch vaak goed te optimaliseren zijn veronderstelt men vaak dat dit ook gebeurt. De realiteit is echter dat er meer met SEO gemoeid is dan een 'optimaliseerbaar' CMS.

SEO advies voor website optimalisatie

Het technische SEO verbetertraject biedt Oogst aan in de vorm van een een praktisch en goed gedocumenteerd SEO advies. In dit SEO advies worden de belangrijkste elementen behandeld die van belang zijn voor een goede indexatie. Bijvoorbeeld het pagina-ontwerp, de toegankelijkheid voor zoekmachines en welke pagina's wel, en welke niet moeten worden geïndexeerd.

Dit SEO advies wordt in meerdere sessies overgedragen aan de webbouwer. Als het SEO advies deel uitmaakt van een webbouwtraject dan wordt het volledig afgestemd op de fasering die designer en webbouwer hanteren. Bij ingrijpende wijzigingen aan de website wordt tevens een SEO migratie advies opgesteld. Hiermee wordt voorkomen dat er een dip in organische verkeer plaatsvindt en worden de bestaande posities en linkwaarde behouden.

In het SEO advies en de aanbevelingen wordt rekening gehouden met de aanwezige kennis en IT-capaciteit. Het SEO advies blijft daarom niet beperkt tot een droge lijst verbeterpunten maar brengt onderscheid aan tussen ´hoge impact´ onderdelen en punten die minder prioriteit hebben.

Het gebruik van zoekwoorden en de aanwezige content speelt een belangrijke rol. Na de eerste technische optimalisatie is het tijd voor een keyword onderzoek en het opstellen van een SEO content strategie.

Oogst is lid in de Taskforce Search van het IAB en participeert actief in het opstellen van regels en standaarden voor onze branche. SEO van Oogst is gericht op de lange termijn en voldoet aan de richtlijnen van zoekmachines.

Wil je meer weten over SEO van Oogst, vul dan onderstaand formulier in.

  • Share with your friends:

NCOI-Gebouw_oogst SEO en SEA voor NCOI

Uitdaging: Bewaak de organische optimalisatie tijdens de ontwikkelfase van de nieuwe website en voorkom een dip in verkeer uit zoekmachines door de migratie voor zoekmachines te optimaliseren. Resultaat: Een technisch en inhoudelijk geoptimaliseerde website die achteraf nauwelijks meer gecorrigeerd hoefde te worden. De migratie heeft geen noemenswaardige dip in traffic of vindbaarheid opgeleverd.

Lees meer »
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Regelmatig deelt Oogst actuele nieuwsartikelen en interessante ontwikkelingen uit de branche via de nieuwsbrief. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte!