SEO-linkbuilding

Externe links worden door zoekmachines gezien als een populariteitsstem en zijn een belangrijke factor binnen SEO. Linkbuilding richt zich op het verkrijgen van links vanaf andere websites.

De uitdaging van SEO Linkbuilding Strategie

Het verkrijgen van kwalitatief goede, relevante links vanaf andere websites is essentieel voor het verbeteren van de posities op relevante zoekopdachten. Voor veel branches is linkbuilding echter steeds moeilijker. Waar met linkbuilding voorheen kon worden volstaan met een concurrentieanalyse en een vraag aan een webmaster om een link is dit vaak niet meer voldoende.

Het bieden van relevante content die het waard is om naartoe te linken zou als doelstelling altijd nummer een moeten zijn. Daarnaast kan actief worden gezocht naar relevante links vanaf andere websites.

Linkbuilding heeft als doel om planmatig relevante inlinks te verkrijgen. Linkbuilding kan worden uitgevoerd met een aantal technieken. De juiste mix van linkbuilding activiteiten is per branche en per bedrijf verschillend maar creativiteit is in ieder geval een vereiste.

SEO Linkbuilding door Oogst

Goede linkbuilding speelt op een verantwoorde manier in op een belangrijke factor binnen het algoritme van zoekmachines. We starten elk linkbuilding traject met een inventarisatie van bestaande links en gebruikte linktekst, naar de eigen website maar ook naar die van concurrenten. Op basis hiervan worden doelstellingen geformuleerd en worden potentiële linkpartners geïdentificeerd. Een volgende stap is de uitvoering waarbij alle beschikbare technieken tegen het licht worden gehouden en op een creatieve manier worden toegepast.

Link bait

Een bijzonder effectieve manier van linkbuilding is link bait: het aanbieden van dusdanig interessante content (en het verspreiden hiervan) dat op natuurlijk wijze links van andere websites worden 'uitgelokt'.

Voorbeelden van onderwerpen voor Linkbait:

 • Wedstrijden en prijsvragen
 • Top 10-lijsten
 • Handige online tools, bijvoorbeeld berekeningsmodules
 • Onderzoeksresultaten
 • Infographics
 • Gratis hebbedingetjes
 • hoax berichten
 • Kennisbanken
 • Interviews
 • Nieuws

Goede linkbait komt voort uit specifieke kennis of vaardigheden die je als bedrijf hebt opgebouwd. De vaardigheden en strategieën voor zowel linkbuilding als link bait kunnen door Oogst worden verzorgd of ontwikkeld tijdens een interactieve link bait of linkbuilding workshop .

Oogst is lid in de Taskforce Search van het IAB en participeert actief in het opstellen van regels en standaarden voor onze branche. SEO van Oogst is gericht op de lange termijn en voldoet aan de richtlijnen van zoekmachines.


Heb je vragen over Linkbuilding van Oogst? Maak dan gebruik van onderstaand formulier.

Categorie: Oogst SEO linkbuilding article marketing

 • Share this article with your friends:
 • Share with your friends:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Regelmatig deelt Oogst actuele nieuwsartikelen en interessante ontwikkelingen uit de branche via de nieuwsbrief. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte!