Nieuw in Google Analytics: cross-device meten

Tijdens het Google Analytics Partner Summit in Mountain View heeft Google een baanbrekende update aangekondigd voor Google Analytics: het kunnen volgen van individuele bezoekers over meerdere apparaten. Een huge step in webanalytics! Arjen Hettinga en Martijn Staal leggen beknopt uit waarom deze stap zo belangrijk is.

Multichannel_Avinash_Kaushik

Enorme groei bronnen en apparaten vóór conversie

Uit het ZMOT-onderzoek van Google is gebleken dat tijdens een gemiddeld aankoopproces in 2009 gemiddeld 5,27 bronnen werden geraadpleegd. In 2011 lag dit aantal bronnen op 10,4 en dit stijgt nog steeds. Om het aankoopproces nog complexer te maken, is het aantal apparaten (computer thuis/werk, laptop, tablet, smartphone) waarmee het aankoopproces wordt doorgelopen ook toegenomen.

Lees verder op MarketingFacts

 

Google Analytics meet nu online én offline customer journey door

Naast de hierboven beschreven cross device-metingen zet Google serieuze stappen om de totale online én offline customer journey inzichtelijk te maken. Daarnaast wordt de conversie-attributiefunctionaliteit sterk uitgebreid. Hierdoor zijn marketeers nog een stap dichter bij het bepalen van de daadwerkelijke bijdrage van marketingkanalen.

Offline_conversie_Google_Analytics

Offline conversies beter meetbaar

Een belangrijke analytics-uitdaging bleef tot nu toe het meetbaar maken van offline conversies, in het bijzonder bij retailers die zowel online als offline actief zijn of de B2B-markt waar marketeers vaak te maken hebben met relatief lange en complexe customer journeys. Door de grote verandering in de manier waarop individuele bezoekers worden gemeten, wordt het zeer binnenkort echter mogelijk om de offline interacties van bezoekers in detail kaart te brengen. Dit heeft grote gevolgen voor het verder inzichtelijk maken van de effectiviteit van individuele marketingkanalen.

Lees verder op MarketingFacts

  • Share this article with your friends:
  • Share with your friends:
Advies nodig? Neem contact op

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Regelmatig deelt Oogst actuele nieuwsartikelen en interessante ontwikkelingen uit de branche via de nieuwsbrief. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte!